Grillpal Zrębki wędzarnicze ŚLIWA KL-02/2L GRILLPAL
search
  • Grillpal Zrębki wędzarnicze ŚLIWA KL-02/2L GRILLPAL
  • Grillpal Zrębki wędzarnicze ŚLIWA KL-02/2L GRILLPAL
  • Grillpal Zrębki wędzarnicze ŚLIWA KL-02/2L GRILLPAL
  • Grillpal Zrębki wędzarnicze ŚLIWA KL-02/2L GRILLPAL

Grillpal Zrębki wędzarnicze ŚLIWA KL-02/2L GRILLPAL

12,50 zł
Brutto
[]
Ilość

  Polityka bezpieczeństwa

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady dostawy

(edytuj w module Customer Reassurance)

  Zasady zwrotu

(edytuj w module Customer Reassurance)

Drewno śliwy wytwarza podczas wędzenia dym o lekkim, owocowym zapachu, dzięki czemu mięso i wędliny uzyskują naturalny, słodkawy posmak o brązowej barwie. Polecamy zrobić małą próbę na niewielkiej ilości mięsa, ponieważ nie każdemu może pasować słodkawy posmak wyrobów wędzonych drewnem śliwy. Charakterystyka zrębek do wędzenia: zrębki klasy 02, czyli frakcji o grubości 1 – 3 mm, dokładnie przesortowane, czyste i dobrze odpylone, wolne od pleśni i grzybów, wygodne opakowanie zawiera 2 litry zrębek, co powinno wystarczyć na około 8 godzin wędzenia. Zrębki należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Mogą być wykorzystywane podczas wędzenia i grillowania ryb, drobiu, czerwonego mięsa oraz kiełbas. Świetnie nadają się do wędzarni tradycyjnych z paleniskiem oraz do wędzarni elektrycznych z dymogeneratorem m.in. Borniak, Dymbox. Wędzenie: 15 – 45 ml zrębek na 1 kg mięsa. W zależności od rodzaju wędzarni umieścić zrębki na specjalnej tacy lub rozłożyć wokół żarzącego się paleniska – nie  umieszczać bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ ulegną spaleniu. Grillowanie: rozsypać warstwę grubości 2 cm wkoło żarzącego się brykietu/węgla drzewnego – nie umieszczać bezpośrednio na palenisku, ponieważ  ulegną spaleniu. Grill  przykryć.  Czas grillowania: od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).

Rozwiń opis
Grillpal
12589682
100 Przedmioty

Opis

Kod producenta
1158-2
Producent
Grillpal
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.